fbpx

Grote bedrijven die het belangrijk vinden om iets makkelijk te hebben, kiezen vaak voor het systeem van WordPress. Ze zorgen ervoor dat hun schrijvers alleen maar content maken. Deze kunnen ze vervolgens delen op hun social media of op hun website. Weet jij een aantal bekende bedrijven die draaien op WordPress? Wij hebben voor jou hieronder een lijstje met bekende bedrijven die een WordPress website hebben en welke plug-ins ze hebben gebruikt om niet te laten merken dat hun website op het systeem van WordPress draait.

Al deze websites gebruiken in het WordPress systeem hun eigen lay-out. Dit doen ze om toch het gemak te ervaren van dit systeem. Google wil telkens nieuwe content hebben, een CMS-systeem is dan handig! Ook is WordPress up-to-date met Google zelf. Dus waarom niet?

Hoe weten we dat deze websites WordPress als CMS gebruiken? Weten we dit door gebruik te maken van WordPress zelf? Nee, dit weten we door gebruik te maken van een handige gratis tool. Deze tool heet WPThemeDetector. Deze tool laat je verschillende zaken zien. Zaken zoals of het een WordPress website is en welke plug-ins ze gebruiken en je ziet nog veel meer informatie staan over de website.

Bedrijf 1

https://newsroom.fb.com/

Newsroom Facebook website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Facebook heeft een tweede kanaal. Het doel van dit kanaal is om mensen bij elkaar te brengen door evenementen en nieuws erop te plaatsen. Dit moet interessant zijn voor de doelgroep waar ze op uit zijn. Ze willen mensen met elkaar verbinden. Facebook heeft hiervoor WordPress gekozen, omdat ze van deze website een blog wilde maken. Welk CMS is nu beter in bloggen dan de koning van de blogsystemen. De nieuwsroom van Facebook gebruikt een zelfgemaakte thema. Dit thema is in combinatie met een zelfgemaakt plug-in, genaamd Ie Sitemode.

Bedrijf 2

http://www.bbcamerica.com/

BBC America website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Dit is één van de grootste Amerikaanse televisiekanalen van de wereld. Het wordt alleen ontvangen in de Verenigde Staten en de Bermuda. BBC gebruikt deze website om hun series op te posten, kijkers up-to-date te houden en nog veel meer. WordPress maakt dit soort gebruik makkelijk door zijn post systeem. De website bevat veel custom plug-ins. Zelfs het thema is niet te herkennen of zelfs zo aangepast dat je het niet kan downloaden. De meeste plug-ins die de makers hebben gebruikt voor deze website zijn zelf gemaakt. De enige die beschikbaar is, heet W3 Total Cache.

Bedrijf 3

https://www.starwars.com/news

Star Wars website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Dit is een grote serie Amerikaanse films die wereldwijd zijn uitgebracht en bedacht door George Lucas. Je kent de films vast wel. Tegenwoordig is Star Wars van het bekende bedrijf Walt Disney Company. Star Wars gebruikt WordPress om nieuws over zijn games, comics, films en andere zaken te verspreiden. Logisch dat Star Wars gebruik maakt van WordPress. De functies die bij WordPress standaard in het pakket zitten zouden anders volledig gecodeerd moeten worden.  Zo zien we niet welk thema er is gebruikt en/of het een eigen thema is. De plug-ins daarentegen zijn wel te zien. Deze website telt 6 plug-ins waarvan er 5 gedownload kunnen worden, degene die je kan downloaden zijn: WP jQuery Lightbox, PanoPress, W3 Total Cache, Yoast SEO, WPML.

Bedrijf 4

https://www.sonymusic.com/

Sony Music website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Dit is één van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Dit bedrijf is onder andere gevestigd in New York, Amerika. Ook Sony Music maakt gebruik van het systeem van WordPress. Het doel hiervan is nieuwsberichten te plaatsen op de website.  Sony Music gebruikt een eigen thema en heeft maar één plug-in genaamd, W3 Total Cache.

Zien jullie het patroon al? WordPress is niet alleen goed voor kleine bedrijven, maar grote professionele bedrijven gebruiken het ook om hun nieuwsberichten of blogs op te vertonen! Deze bedrijven gebruiken WordPress nog meer!

Bedrijf 5

https://www.iculture.nl/

Iculture website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Dit is een site waar fans van Apple de laatste nieuwtjes op lezen. Nieuwtjes zoals waar je de nieuwste of goedkoopste iPhone kan kopen. Dit was vroeger de iPhone club. Het zou geen verrassing moeten zijn, zeker als je al een kijkje op hun website hebt genomen. Iculture maakt gebruik van het meest bekende CMS van de wereld. Ze maken gebruik van een eigen gemaakte thema en heeft één plugin die niet te downloaden is, genaamd Ll Cookie Wall Develop.

Bedrijf 6

https://blog.us.playstation.com/

Playstation blog website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

De website is van een spelcomputer waarop wereldwijd gespeeld wordt. Het bedrijf dat erachter zit, heet Sony Interactive Entertainment. Weer Sony die het systeem gebruikt. Deze website zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen bij de gamers onder ons. Alleen van de spelcomputer PlayStation 4 zijn er al 67,5 miljoen exemplaren verkocht.

Genoeg vermogen om vanaf het begin een website te bouwen in code, zou je zeggen. Maar waarom zouden ze? Als ze hun website zelf gemaakt hebben, zullen ze deze ook zelf moeten onderhouden. WordPress komt constant met nieuwe updates om zwakke punten te verbeteren en breuken in de beveiliging te dichten. Deze website gebruikt een child theme. Ze hebben enkele plug-ins in hun website. Plug-ins zoals Stop User Enumeration, WP-Polls, WP-PostRatings en W3 Total Cache.

Andere bedrijven gebruiken natuurlijk ook WordPress, naast deze bedrijven gebruiken deze bedrijven ook WordPress.

Bedrijf 7

https://www.tele2.nl/

Tele2 website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Tele2 is een grote telefoonaanbieder in de zakelijke en particuliere markt hier in Nederland. Ze bieden zowel vast als mobiele telefoniediensten aan. Daarnaast bieden ze ook datanetwerken en internetdiensten aan. Tele2 gebruikt WordPress voor een andere reden en op een andere manier dan alle andere genoemde bedrijven. Namelijk niet om te bloggen of nieuwsberichten te plaatsen, maar simpelweg om hun content makkelijker en sneller online te krijgen. Ze gebruiken een eigen Child theme en er zijn 2 plug-ins actief. De plug-ins zijn: WPBakery Page Builder for WordPress en Yoast SEO.

Bedrijf 8

https://d66.nl/

D66 website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

D66 is een grote politieke partij hier in Nederland. Naast het feit dat ze voorstanders zijn van goed onderwijs, goed klimaat en goed werk, blijkt dat ze ook voorstander zijn van een goed content management systeem. Ja, ook D66 maakt gebruik van WordPress. Op deze manier houden ze hun geïnteresseerden helemaal up-to-date over nieuwe weetjes, hun standpunten en nog veel meer! Ze gebruiken een eigen thema met één bekende plug-in, genaamd Yoast SEO.

Bedrijf 9

https://www.diergaardeblijdorp.nl/  

Diergaarde Blijdorp website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Dit is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Wat hoort er bij een dierentuin? Dierennieuws natuurlijk! Daar zorgt diergaarde Blijdorp maar al te goed voor! Door de blogfunctie houdt deze dierentuin ons op de hoogte van al het nieuws over de dieren! Zijn die nieuwe leeuwenwelpjes al geboren? Zoek het gewoon even uit op hun website! Die gemaakt is in WordPress natuurlijk. De dierentuin heeft een eigen thema gebruikt. Daarnaast heb je vier plug-ins waarvan je er drie kan downloaden. Diegene die je kan downloaden zijn: Ginger- EU Cookie Law, Jetpack by WordPress.com en Yoast SEO.

Bedrijf 10

https://blog.flickr.net/en   

Blog Flickr website
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Social media website Flickr heeft een eigen website om te bloggen. Ze gebruiken daar WordPress voor om makkelijk en snel content mee te delen. Dit is voornamelijk handig voor de schrijvers. In de website worden elementen en één plug-in gevonden van WordPress. Daarom is de website van Flickr ook een WordPress website. Er is één plug-in gevonden, de naam is Le Sitemode. Deze plug-in zagen we ook bij de blog website van Facebook.

Conclusie

Je zult merken dat veel websites het CMS van WordPress gebruiken, omdat ze makkelijk content willen delen online. Hierdoor worden ze ook beter gevonden in onder andere zoekmachines, zoals Google. Het blijft voor lezers interessant om terug te gaan naar die website. WordPress kun je zelf op je eigen manier veilig maken, omdat de code gewoon beschikbaar is voor iedereen. Met deze lijst hopen we duidelijk te maken dat WordPress niet alleen maar bedoeld is voor start-ups en kleine bedrijven, maar dat grote bedrijven er net zo goed gebruik van kunnen maken!

Welk bedrijf ken jij met een WordPress website?

Plaats je reactie hieronder!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

Pin It on Pinterest

Share This