fbpx

Wie houdt er van geruchten? Ik niet, maar waarom zijn ze er dan? Over alles en iedereen is er wel een gerucht. Ook over WordPress. Hoe ze ontstaan zijn is onduidelijk, maar wat wij wel weten is dat er een aantal niet waar zijn. In deze blog kun je lezen om welke geruchten dit gaan en kun je lezen wat wel waar is over WordPress. Geloof jij deze WordPress geruchten?

WordPress is (alleen) bedoeld om te bloggen.

Door te zeggen dat WordPress alleen bedoeld is om te bloggen doe je WordPress behoorlijk te min. Het is waar dat WordPress gestart is als een content management systeem om blogs op te posten, maar WordPress is door de jaren heen uitgegroeid tot HET CMS voor makkelijk aanpasbare websites. WordPress heeft veel visuele effecten. Je kunt nu zonder programmeerkennis nog steeds een goede website neerzetten. Sterker nog, WordPress is zo flexibel en dynamisch dat je elk soort website kan maken. Dit kan je doen met de juiste plug-ins. Van een simpele bedrijfswebsite tot een goede overheidswebsite. Er is veel mogelijk met WordPress!

Alle WordPress website designs lijken op elkaar.

Dat alle WordPress websites op elkaar lijken is simpelweg niet waar. Er zijn tienduizenden WordPress thema’s beschikbaar op het internet, waarvan het grootste gedeelte gratis is. Elk van deze thema’s heeft zijn eigen ontwerp. Toch zijn er enkele WordPress websites die de standaard WordPress look dragen: het herkenbare menu, een standaard lettertype, de bekende blauwe knoppen. Dit komt omdat WordPress 3 standaard thema’s bij je installatie levert. Een groot aantal mensen gebruikt deze thema’s zonder aanpassingen te maken aan de styling. Dit is de reden dat ze dus bijna allemaal op elkaar lijken. Dit ligt dus niet aan WordPress zelf, maar aan de bouwers van de website. Je kan dit veranderen door een ander thema te kiezen of om met andere plug-ins te werken.

WordPress is niet geschikt voor grote aantallen bezoekers.

Je hoort wel eens dat de “motor” van WordPress niet sterk genoeg is om een groot aantal bezoekers aan te kunnen. In werkelijkheid blijkt dit echter niet helemaal waar te zijn. Heb je een basis van goed gecodeerde plug-ins, een krachtig thema en een juist geconfigureerde server om je website op te hosten? Ja? Dan kan je WordPress website zonder problemen een groot aantal bezoekers aan. Wordt het de server toch te veel? Dan is er nog wel een vangnet te regelen via je hosting, denk hierbij aan Cloudflare (een programma die laat een statische offline versie zien van je website). Dit zijn bovendien problemen die een HTML-website ook kan oplopen. Dit ligt dus niet aan WordPress zelf! Geloof jij deze anderen WordPress geruchten?

Er is geen technische ondersteuning voor WordPress.

Veel mensen die zichzelf niet hebben ingelezen over WordPress denken dat er geen of slechte technische ondersteuning is voor het bekende CMS. Dit baseren ze dan op het feit dat WordPress in principe gratis is (naast de hosting en de domeinnaam dan). Ze denken daarom dus dat er geen ondersteuningsteam achter zit. Is dit waar? Ja, dit is deels waar. Het zit namelijk zo dat er geen specifiek bedrijf achter WordPress zit.

Matthew Mullenweg heeft WordPress oorspronkelijk gemaakt. Nu wordt het ondersteund door een flinke groep softwareontwikkelaars. Deze zullen je geen technische ondersteuning geven. Dit ontvang je van de WordPress community! De andere WordPress website eigenaars kunnen problemen die je ondervindt al eens eerder ondervonden hebben en ze kunnen je helpen deze op te lossen. Hierdoor kun je door gebruik te maken van de WordPress forums bijna al je problemen oplossen!

De toekomst voor WordPress is onduidelijk.

Dat WordPress het nu goed doet in de website industrie is duidelijk. Wat begon als een blog platform, is nu uitgegroeid tot het grootste CMS van de wereld. Het gerucht gaat dat WordPress zijn beste tijd wel heeft gehad. Nu ben ik geen waarzegster, maar er zijn 2 updates die duidelijk maken dat dat niet waar is. De eerste update heeft namelijk de REST API toegevoegd, die maakt het makkelijker voor andere programmeurs om op WordPress websites verder te programmeren.

De tweede update van WordPress is dat ze een visual builder uitgebracht hebben, genaamd Gutenberg. Hiermee kan je met één simpele klik teksten, afbeeldingen en andere elementen en modules aanpassen op de voorkant van je website.

 

WordPress is niet goed beveiligd.

WordPress domineert 28% van het wereldwijde web, dan is het niet te ontkennen dat WordPress een groot doelwit is voor hackers en andere kwaadwilligen. De bedoeling van het hacken van een WordPress website kan zijn om persoonlijke gegevens te stelen, om het bedrijf achter de website te schaden, om virussen te verspreiden of simpelweg voor het plezier van de hacker.

Je kunt ervan uit gaan dat zo een groot doelwit een goudmijn kan zijn in de ogen van hackers. Een goed geschreven script kan werken op meerdere WordPress websites als deze dezelfde zwakheden bevatten. Toch is het een grote fout als je ervan uitgaat dat de beveiliging van WordPress verwaarloosd wordt. WordPress komt regelmatig met nieuwe beveiligingsupdates. Er is ook een groot aanbod aan derde partij beveiliging plug-ins beschikbaar op de markt om je beveiliging te verbeteren. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor het bijwerken van de plugins en WordPress wel bij de webmaster en dus niet bij WordPress. Geloof jij deze WordPress geruchten zelf eigenlijk?

 

Webshops draaien niet goed op WordPress.

Er gaat een gerucht rond dat webshops niet goed zouden draaien op het systeem van WordPress. Hier worden verschillende argumenten over gegeven. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat webshops te zwaar zouden zijn voor het systeem van WordPress of dat het niet stabiel genoeg zou zijn om het proces van bestellen tot betaling af te handelen. Er wordt ook gezegd dat WordPress simpelweg te langzaam is door te zware codes of dat de zoekmachine optimalisatie (SEO) niet goed instelbaar zou zijn.

Dit is simpelweg niet waar. Het feit dat 41% van alle webshops op het systeem van WordPress draait, vind ik een bewijs dat het wel kan. Met de juiste server samenstelling en een goede combinatie van plug-ins en codes kan een WordPress webshop perfect draaien!

WordPress websites zijn niet professioneel.

Het imago van WordPress als CMS is nog niet altijd even goed. Het is nog onbekend waar alle negativiteit vandaan komt. Het feit is dat grote bedrijven zoals Sony en BBC America WordPress gebruiken. Je kan zien op de websites zelf dat deze er toch wel professioneel uitzien. Dit bewijst naar mijn mening genoeg. Geloof jij deze WordPress geruchten?

Conclusie

Er gaan een hoop geruchten rond over WordPress. De geruchten die je hierboven hebt gelezen komen je vast wel bekend voor. Met deze blog hopen we je in ieder geval een duidelijker beeld te hebben gegeven over wat daadwerkelijk waar is van deze geruchten. Geloofde jij deze WordPress geruchten? Lees hier meer interessante weetjes over websites.

Welke spannende geruchten ken jij over WordPress? Plaats je gerucht hieronder!  

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

Pin It on Pinterest

Share This