fbpx

Tegenwoordig kom je zonder een website niet meer geloofwaardig over als bedrijf. Zou jij een bedrijf geloven die geen website heeft? Ik niet. Een website heeft verschillende factoren nodig om goed te zijn, niet alleen de gebruiksvriendelijkheid is belangrijk maar ook het ontwerp. Laat een websitebouwer je helpen met het maken van een goede en professionele website.

Waarom door een websitebouwer?

Een websitebouwer luistert naar welk doel je voor ogen hebt met je website. Hij houdt dat doel in zijn achterhoofd als hij de website voor je gaat maken. Een website is ingewikkeld, maar een websitebouwer weet precies hoe hij iets het beste kan maken. Terwijl de websitebouwer je website aan het maken is, kun jij je richten op andere zaken zoals klanten werven of zaken voor de onderneming regelen. Dat is uiteindelijk waar het omdraait toch? Dit scheelt weer tijd en dus kost het minder geld, want tijd kost geld.

Als je weinig tijd hebt en je wilt je focussen op klanten binnen halen, dan kun je het beste een professionele websitebouwer inhuren. Deze neemt bijna alle zaken over wat te maken heeft met je website. Je ziet dat als een ondernemer zijn website zelf heeft gebouwd dat het verouderd is of dat het er net niet goed uit ziet (bijvoorbeeld: verschillende kleuren die net niet op elkaar lijken). Dit lijkt mij minder betrouwbaar, vind je niet? Een websitebouwer houdt dit bij en doordat hij bepaalde handigheden heeft en veel meer kennis heeft, werkt het net even wat beter en hij blijft zich ontwikkelen op zijn gebied.

De websitebouwer geeft advies aan je hoe je iets het beste kan plaatsen op je website. Daarnaast adviseert de websitebouwer dat de teksten op de website op een Google waardige manier worden geschreven. Hij zorgt er ook voor dat de website bijgewerkt is voor je.

Kwaliteit van websitebouwers

Je mag best een hoge kwaliteit verwachten van een websitebouwer. Je kunt namelijk ook je buurman vragen die handig is in het maken van websites. Het verschil tussen je buurman en een websitebouwer is dat een websitebouwer wel van sommige handige webapplicaties af weet. Handig toch? Een websitebouwer is ook betrokken bij je onderneming. Hij zal bijvoorbeeld ook vragen naar enkele zaken. Zaken zoals is de omzet al gestegen of het aantal orders al verdubbeld. Dit is om te kijken of je website werkt. Als dit niet is gestegen of verdubbeld, zal de websitebouwer samen met jou een plan gaan uitstippelen waardoor die kans groter wordt. Groeien is de basisbehoefte voor iedereen. Door te meten weet je het direct!

Websitebouwers geven advies

Websitebouwers denken met je mee over hoe iets beter kan. Ze helpen je bijvoorbeeld met een website strategie uit te stippelen. De website bouwers zullen ook de website bijhouden om te zorgen dat je de beste website hebt die je kan hebben. Websitebouwers helpen je als je website eruit ligt of als er verkeerde informatie op staat. Ze zorgen ervoor dat je gaat groeien met je bedrijf. Ze laten dit zien door rapportages te maken voor je. In deze rapportages kun je over verschillende zaken lezen, denk hierbij aan de veiligheid van je website, de snelheid van je website en hoeveel websitebezoekers je hebt gehad. Je krijgt ook een overzicht over de verkoop die je via je website hebt gedaan, de rapportage laat mooi zien wat het best verkochte product is en welk product je kan verbeteren.

Wat kan een websitebouwer doen om je website uniek te maken?

USP

Het is belangrijk om te bespreken wat je van je website verwacht. Een websitebouwer kan die aanpak in je website verwerken. Dit wordt gemeten door te testen en als het niet werkt dan worden er aanpassingen gemaakt. Ten slotte draait het om hoe potentiële klanten naar je website kijken. Websitebouwers zorgen er dus voor dat de website goed is.

Je huisstijl

De huisstijl van je website moet aansluiten op je doelgroep. Een goede websitebouwer zorgt hiervoor en blijft je adviseren daarin. Het gaat hierom of de kleuren bij elkaar passen of dat overal hetzelfde lettertype wordt gebruikt. Je huisstijl gaat vooral om de visuele kenmerken van je bedrijf en daarbij ook je website.

 

Contact

Contact formulieren op je website zijn belangrijk zodat klanten je snel een bericht kunnen sturen. Websitebouwers zorgen dat deze formulieren door worden gestuurd naar je e-mailadres. Het enige dat je dan hoeft te doen is te reageren. Zorg wel dat je snel kan terug reageren. Dit levert weer vertrouwen op bij je klanten.

Responsive webdesign

Je wilt potentiële klanten op alle manieren bereiken. Tegenwoordig zit 85% op zijn of haar telefoon. Waardoor dit niet meer weg te denken is, 85% is heel veel die je alleen al kan bereiken door je website zo te maken dat hij goed leesbaar is op je mobiel. Een websitebouwer zorgt dat je website bruikbaar is op je telefoon of op andere apparaten. Je buurman zou denk ik niet zo snel weten hoe hij de responsive kan instellen van een website. Een websitebouwer heeft die kennis wel. Het gaat voornamelijk over dat alle teksten goed staan als je ze opzoekt op verschillende apparaten. Het ontwerp van een responsive website gaat mee met de afmetingen van een scherm.

Responsive website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Call to actions

Call to actions zijn velden die veel aandacht trekken, het zijn voornamelijk knoppen die leiden naar andere pagina’s of formulieren. Deze velden zijn bedoeld om interactie tussen de bezoeker en je website uit te lokken. Een goede call to action motiveert de bezoeker om een bepaalde actie te ondernemen. Een websitebouwer zorgt voor goede call to actions. Hij zet de goede tekst op de knop en hij laat de knop ook werken. Hij voegt de goede link toe aan de CTA-knop zodat je bezoeker naar de juiste pagina doorgestuurd wordt.

Wil je meer te weten komen over waarom een website een slim idee is!

Live bewerken

Soms wil je toch snel even iets aanpassen. De ervaring leert: doe dit direct als het iets kleins is. Met een visual builder kun je dit snel en gemakkelijk doen. Een websitebouwer zorgt ervoor dat er een goede live bewerken functie op je website zit. Je websitebouwer heeft vast nog meer klanten en als het dan om iets kleins gaat kun je het beste het zelf aanpassen. Je kunt ook via de live bewerken functie iets aanpassen waar je het niet mee eens bent.

SEO

SEO betekent Search Engine Optimization. Een goede positie in zoekmachines is belangrijk zodat je sneller gevonden wordt. Via tools als https://www.semrush.com/ kun je je positie in zoekmachines goed bijhouden. Je kunt ook goed zien op welke keywords je rankt. Een websitebouwer adviseert dat alle teksten die op je website staan zoekmachine waardig zijn geschreven. Dit betekent dus dat hij advies geeft over de SEO.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen wat een professionele websitebouwer voor jou kan betekenen. Het belangrijkste voordeel van iemand inhuren die een website maakt, is dat je tijd hebt om met andere zaken bezig te zijn. Je hoeft alleen maar duidelijk te maken aan de websitebouwer wat je bedrijf doet, je missie en visie en wat je huisstijl is. Daarna gaat de websitebouwer aan de slag om je website te bouwen met de kennis en de techniek die hij heeft. Hij kan op verschillende punten helpen met je website maken, punten zoals: je huisstijl, je responsive ontwerp, je Call To Action en je SEO.

Heb je zoiets van waarom zou ik een website hebben? Lees dan hier een artikel over leuke weetjes van een website.

Waarom zou jij een fantastische websitebouwer inhuren? Plaats je reactie hieronder!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

Pin It on Pinterest

Share This