fbpx

Een succesvolle website vergt enkele zaken. Zaken zoals: een duidelijk doel hebben, een unieke aanpak hebben en een goed idee. Als je dit niet hebt verlies je klanten en dat wil je niet, toch? In deze blog lees je waar je aan moet denken, want zeg nou zelf wie wil nou niet een goede website hebben.

Het begint met een plan

Om ervoor te zorgen dat het bouwen van je website zo soepel verloopt, begin je bij het bedenken van een plan. Ga bij jezelf na wat het doel van je toekomstige website is. Is dit het verkopen van bepaalde producten of diensten? Of is je website informatief? Probeer je doel duidelijk te maken. Schrijf dit op zodat je een goed overzicht hebt van wat je wil en hoe het eruit ziet.

 

Het is moeilijk om een plan te maken als je weinig tot geen verstand hebt van websites, dat begrijpen wij. Wij hebben dit door de jaren heen ontwikkeld met het lezen van blogs en het uitvoeren daarvan. Het enige dat in het plan gezet hoeft te worden is het doel van je website en hoe het er ongeveer uit komt te zien in je huisstijl. Het plan hoeft niet lang te worden als het maar duidelijk is. Wil jij dan niet een goede website?

 

Nadat je een volledig plan op papier hebt gezet, kan het bouwen beginnen. Dit kun je zelf doen als je er tijd voor hebt. Je kunt dit ook uitbesteden aan een webbouwer. Het bouwen van een website begint bij het bedenken van een huisstijl. Begin met een logo. Een leuk idee om te proberen is je dienst in je logo te verwerken, dus bijvoorbeeld: je hebt een kapsalon, dan is het leuk om een schaar te verwerken in je logo.

 

Een andere tip is dat je niet te veel kleuren verwerkt in je logo. Kleuren komen niet altijd zo mooi over op promotiemateriaal. Daarnaast werkt het ook kostenbesparend bij het afdrukken op bijvoorbeeld T-shirts. De kleuren zwart en wit zijn goedkoper dan kleuren zoals paars, rood of groen. Wel is het handig om kleuren uit te kiezen die mooi bij elkaar passen. Zo schep je eenheid in je logo. Om nog meer eenheid te scheppen kun je de kleuren die je in je logo gebruikt ook op je website gebruiken. Zo krijg je een huisstijl.

 

 

Wil  je weten welke doelen je kan hebben? Lees dan hier de blog over waarom een website een slim idee is!

 

 

Overzicht in je website indeling

Een goed overzicht houden over je website is belangrijk. Hiermee bedoel ik je menupunten indelen en je pagina’s indelen. Het helpt als je alle pagina’s tekent. Dit kan op papier of op een programma op je computer, denk hierbij aan Adobe XD. Bedenk je dat een bezoeker op iedere pagina van je website kan binnen komen. Dit is belangrijk, want: Wie wil nou niet een goede website?

 

Daarom is het goed om de indeling van de pagina gelijk te houden met je andere pagina’s, dus bijvoorbeeld de inhoud in het midden van de pagina en je contact gegevens in de footer. Zo maak je nog meer eenheid in je website.

 

 

Om het overzicht nog meer te houden is het makkelijk om een menu te maken op je website. Hier zet je kopjes neer die verwijzen naar andere pagina’s. Deze menupunten kun je het beste maken door je af te vragen wat je bezoekers willen weten. Zorg wel dat het kopje past bij de tekst die op de pagina staat.

 

Er zijn 4 basisregels van het vormgeven. Deze regels zijn:

 1. Dat horizontaal en verticaal alle onderdelen op één lijn moeten liggen. Dit geeft meer rust in je website.
 2. De witruimtes binnen de elementen moeten voor ieder onderdeel hetzelfde zijn. Zo schep je rust in je website en herkenbaarheid.
 3. Op een website kun je het beste een kleurencombinatie gebruiken die bij elkaar past. De tekst moet nog steeds leesbaar zijn, niet dat je een blauwe achtergrond hebt met groene tekst. Dat is niet goed leesbaar.
 4. Het beste is als je veel tekst plaatst op je website, dat je dan een witte achtergrond gebruikt met een zwarte tekstkleur.

Twijfel je nog over de indeling of het ontwerp van je website, slaap er een nachtje over. Ook na een pauze kijk je er met een andere blik op terug en dan zie je punten die je eerder niet zag. Je kunt ook advies vragen aan een websitebouwer.

"You have to start with the customer experience and work backwords to the technology"

– Steve Jobs –

Achter de website is net zo belangrijk

Ben je eruit hoe je je website eruit wilt laten zien? Dan ga je online kijken naar een CMS-systeem dat het best bij je past. Het verstandigst is om een makkelijk CMS-systeem te kiezen. CMS staat voor Content Management System. Dit systeem gebruik je om je website te maken en bij te werken. Enkele tips om te helpen bij het kiezen van een CMS-systeem:

 • Zoals eerder gezegd let op de gebruiksvriendelijkheid van het CMS-systeem.
 • Vraag je ook af hoe veilig het systeem is, niet alle systemen zijn goed beveiligd.
 • Het is ook belangrijk om te kijken hoe zoekmachine vriendelijk het CMS-systeem is.
 • Let erop dat als je hulp nodig hebt er ook een ondersteuningsteam voor je klaar staat en niet dat je enkele dagen moet wachten voordat je antwoord krijgt.
 • Er zit ook een groot verschil in een gratis CMS-systeem en een betaald CMS-systeem. Kijk wat het beste bij jou, je bedrijf en je doelstellingen past en bepaal dan of je een betaalt systeem of een gratis systeem wilt.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Hosting

Het is belangrijk om een hostingpakket te hebben. Een hostingpakket zorgt ervoor dat je websitebezoekers daadwerkelijk een website zien. Je hebt hosting nodig wanneer je een website wilt gaan opzetten of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam. Kies een hostingpakket die het best bij je past. Één van de punten waar je naar kan kijken is of je 24/7 terecht kan bij het bedrijf. Een ander ding is de beveiliging, kijk of dat goed voor je is. Dit zijn allemaal kenmerken waar je het beste naar kan kijken. Er zijn ook veel hostingbedrijven die tips geven voor je website als je bij hun een hostingpakket afneemt. Zoek dat goed uit. Zou jij geen goede website willen hebben?

Kijk hier voor meer informatie over hosting pakketten!

 

Bijwerken van je website is belangrijk!

Het is goed om af en toe je website en je CMS-systeem bij te werken. Als je het CMS-systeem bijwerkt zijn er nieuwe functies bijgekomen en oude functies zijn verbeterd. De bedrijven die de CMS-systemen maken zijn continu aan het kijken waar het beter kan, om het makkelijker te maken voor jou als klant. De beveiliging van zo’n systeem wordt ook telkens verbeterd. Het is daarom handig om het systeem bij te werken. Want zeg nou zelf: ‘Wie wil nou niet een goede website?’.

 

Het is ook belangrijk om de content te vernieuwen op je website. Veel informatie kan verouderd zijn op je website. Ook zijn er sommige nieuwe ontwikkelingen in je branche die handig zijn om op je website neer te zetten. Dit verhoogt je plek weer in de zoekmachines. Je hoeft het niet elke dag bij te werken, maar als je het genoeg doet dan blijft je website interessant. Het levert ook een stukje betrouwbaarheid op. Jij zou toch ook wegklikken als je informatie ziet staan van 5 jaar geleden?

 

Als je je website hebt bijgewerkt dan kom je punt één weer hoger te staan in zoekmachines. Daarnaast is het ook goed om je content dan weer te delen via social media, zo behoud je je huidige bezoekers van je website en trek je nieuwe bezoekers aan. En wie wil nou niet een goede website hebben?

Heb je eigenlijk wel tijd om je website zelf bij te werken? Lees hier hoe websitebouwers dit kunnen doen voor jou.

 

Conclusie

Je website is toch wel belangrijk, als je deze niet goed hebt dan loop je veel (potentiële) klanten mis. Daarom is het belangrijk om vooraf een goed plan te hebben. Het beeld moet duidelijk zijn van wat je wilt bereiken met je website. Het is ook goed om je website overzichtelijk te maken, heb je dit niet dan zijn bezoekers met één muisklik weg.

 

Het is ook belangrijk om achter de schermen alle zaken op orde te hebben. Je CMS-systeem en je hosting moeten goed op elkaar zijn aangesloten. Als laatste is het natuurlijk ook goed om je website bij te werken. De content moet goed zijn op je website en je CMS-systeem kun je ook het beste af en toe bijwerken.

 

Nog een laatste tip, bedenk je bij het maken of verbeteren van je website: wat zou jij willen lezen of zien op een website. Dit geeft je een veel beter inzicht dan als je alleen denkt vanuit een ondernemers gedachten.

 

Krijg inzicht in hoe je je website het beste neer kan zetten voor je bezoekers! Een overzichtelijke, klantvriendelijke en makkelijke website werkt tijdbesparend voor je bezoeker. Want wie wil nou niet een goede website hebben?

Heb je leuke tips om een goede website te hebben? Plaats je reactie hieronder!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

rocketship-tilt-min

Ontvang onze leuke e-mails!

Jij krijgt alleen informatie van ons die aansluit met wat jij wilt

Dank je wel! Hopelijk ga je hiermee groeien!

Pin It on Pinterest

Share This